sâmbătă, 30 mai 2015

Teama politicienilor din Tulcea de colaborarea cu anchetatorii a lui Cornel Georgescu

Procurorii DNA l-au trimis după gratii pe primarul Tulcei pentru 30 de zile și au deschis o anchetă care poate face prăpăd în administrația din județul Tulcea.
 Implicarea lui Cornel Georgescu, patronul firmei Coral și unul din cei mai bogați oameni din Tulcea, în ancheta penală a DNA dă fiori reci pe șira spinării multor foști și actuali șefi din administrația județului Tulcea. Respingerea cererii de arestare a DNA pe numele lui Cornel Georgescu în dosarul în care este acuzat de dare de mită poate fi un semn rău pentru șmecherii din Primăria Tulcea și Consiliul Județean Tulcea. Salvarea de la arest poate fi consecința unei atitudini sincere a lui Georgescu în fața judecătorului de la Tribunalul Galați. Dacă s-a hotărât să spună tot ce știe, Cornel Georgescu va scăpa mai ieftin decât primarul Hogea din ancheta DNA, dar va face ravagii în rândul ștabilor din județul Tulcea care au prăduit, în ultimele două decenii, bugetele de investiții. Firma lui Cornel Georgescu a câștigat, în ultimele două decenii, majoritatea licitațiilor la investițiile majore finanțate de Consiliul Județean Tulcea și Primăria Tulcea. Atunci când a pierdut licitațiile, Cornel Georgescu s-a bătut în instanță și de cele mai multe ori i-a convins pe magistrați că dreptatea e de partea lui.
Dacă s-a hotărât să spună magistraților tot ce știe despre manevrele frauduloase practicate la Consiliul Județean Tulcea , la Primăria Tulcea și la celelalte primării din județ, mulți șmecheri din administrația acestui județ vor înfunda pușcăria. Sunt șanse mari ca Georgescu să adopte tactica sincerității și să-și salveze pielea. Trebuie spus că firma lui Cornel Georgescu a încasat sume fabuloase din bugetul Consiliului Județean Tulcea iar omul cel mai implicat în decontarea banilor din bugetul județului către firma Coral a fost actualul secretar de stat de la Ministerul Dezvoltării Sirma Caraman, fost director economic al Consiliului Județean Tulcea și prietenă bună a lui Liviu Dragnea. Ani la rând, de pixul Sirmei au depins plățile din bugetul județului Tulcea către firma lui Cornel Georgescu, gurile rele spun că prietenia Sirmei cu Georgesc s-ar fi legat în comisiile de licitații ale Consiliului Județean Tulcea din care directoarea economică făcea parte mereu.Politicienii locali care au deținut funcții de conducere în Consiliul Județean Tulcea și în Primăria Tulcea și s-au intersectat cheltuirea banilor de investiții,  în ultimii ani, au de ce să se teamă dacă Georgescu va colabora cu anchetatorii...

Un comentariu: