marți, 12 mai 2015

Prietenie penală între deputatul PSD Ghiveciu și președintele Consiliului Județean Tulcea Horia Teodorescu

Deputatul PSD de Buzău Marian Ghiveciu a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Deputat Ghiveciu este și un prosper om de afaceri firma sa condusă prin interpuși se numește Mega Edil SRL și are sediul în apartamentul familiei Ghiveciu din municipiul Buzău.
Firma parlamentarului PSD are lipici la banii publici. Mega Edil a efectuata lucrări de construcții în mai multe județe fiind specializată în alimentări cu apă, canalizări și modernizări de drumuri, lucrări contractate cu primarii PSD din mai multe județe din Muntenia. Mai nou, firma lui Ghiveciu s-a abonat și la contracte de întreținere a drumurilor județene. Un astfel de contract are cu Consiliul Județean Tulcea, instituție condusă, din 2012, de prietenul lui Ghiveciu Horia Teodorescu. Firma lui Ghiveciu a semnat, la finele anului 2012, un contract de deszăpezire  a jumătate  din drumurile județene din Tulcea, iar anul următor s-a extins contractul pentru toate drumurile din acest județ și, în plus, asigură, pe lângă deszăpezire, și întreținerea acestora încasând din bugetul județului Tulcea milioane de euro.
Cum a ajuns firma lui Ghiveciu să încheie contracte în județul Tulcea? Simplu. Ghiveciu este prieten cu Horia Teodorescu din legislatura 2008-2012 când cei doi au fost parlamentari PSD, iar prietenia s-a cimentat rapid pentru că Horia Teodorescu este de baștină din județul Buzău.
Deși afacerea lui Ghiveciu din județul Tulcea este foarte profitabilă îi dă mari dureri de cap. DNA a deschis un dosar penal pe numele firmei Mega Edil și a lui Ghiveciu pe motiv că ar fi încasat bani pentru deszăpezire și pentru întreținerea drumurilor din Tulcea iar procurorii susțin că nu ar fi efectuat lucrările decontate de prietenul Horia Teodorescu. Ancheta este abia la început dar Ghiveciu se teme că va deveni recidivist și va fi pierde suspendarea pedepsei cu închisoare primită recent de la Tribunalul Buzău și va fi încarcerat 3 ani în penitenciar.Și Teodorescu se teme că va veni DNA să-l ridice pentru că ar fi prăduit banii Consiliului Județean Tulcea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu