miercuri, 16 noiembrie 2016

Instanța a decis: Moscu nu mai poate fi director la ARBDD!

Curtea de Apel (CA) Constanța i-a dat lovitura de grație lui Doru Moscu, directorul Corpului Unic de Control al ARBDD. Conform unei decizii a CA Constanța, Doru Moscu nu îndeplinește condițiile legale specifice legii funcționarului public, pentru a îndeplini funcția publică de conducere în cadrul ARBDD. Magistrații au confirmat astfel incompatibilitatea a lui Moscu Doru cu o funcția publică de director al Corpului Unic de Control al ARBDD instituită prin decizia 498 emisă în 4 iulie 2014 de Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Decizia de incompatibilitate a lui Moscu e definitivă iar Doru Moscu va rămâne fără funcția de director al controlorilor ecologiști din Rezervația Biosferei Delta Dunării.
Grigore Baboianu, guvernator ARBDD, a declarat că ”ARBDD nu a primit decizia instanței, dar, de îndată ce vom primi hotărârea judecătorească, ne vom consulta cu ANFP și vom intra în legalitate”. Cu alte cuvinte, Doru Moscu are zilele numărate pe funcția de director la ARBDD. Lovitura dată de instanță lui Moscu este de prost augur pentru că acesta miza să fie numit guvernator al ARBDD dacă PSD va câștiga alegerile din 11 decembrie și va forma noul guvern. În plus, Moscu va fi nevoit să restituie la bugetul de stat salariu de director al Corpului Unic de Control al ARBDD primit din iulie 2014 până acum.
Moscu, în cei doi ani cât a ocupat funcția de director în cadrul ARBDD a fost implicat în mai multe scandaluri publice și există informații că ar fi cercetat penal în două dosare sub acuzația de abuz în serviciu. Cel mai răsunător este cel în care subalterni ai lui Moscu din corpul de control ar fi fost prinși la braconat pește în zona Sf. Gheorghe de către polițiștii de frontieră, iar Moscu a mințit ministrul mediului că nu agenții ecologi ar fi braconat, ci polițiștii de frontieră. Asta în pofida prinderii în flagrant la braconat a agenților ecologi. Cu toate aceste bube în cap, Horia Teodorescu l-a susținut în continuare pe Moscu pentru a ocupa funcția de director la ARBDD și există informații că i-ar fi promis funcția de guvernator...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu