miercuri, 18 noiembrie 2015

Modernizarea Aeroportului Tulcea, sub lupa DNA

Când șefii Consiliului Județean Tulcea se mai liniștiseră de teama descinderilor DNA pe la ușile lor de birou sau de vile, a izbucnit azi un scandal la Satu Mare care are legături temeinice cu Tulcea. Procurorii DNA au făcut percheziții în birourile președintelui și unui vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, ambii lideri ai PSD local și la sediul filialei din Satu Mare al firmei Tehnic Asistent SRL Botoșani. Procurorii au suspiciuni de corupție în derularea contractului dintre firma din Botoșani a lui Mirel Vlas și el om al PSD din județul său de baștină și CJ Satu Mare. În vizor sunt lucrări de aproximativ 50 milioane de lei pentru modernizarea aeroportului Satu Mare.
 Firma lui Vlas are contractată o lucrare similară și la Aeroportul din Tulcea. Și în acest caz procurorii ar deține informații că cheltuirea banilor publici alocați de Consiliul Județean Tulcea ar ascunde oarece fapte de corupți. Asta după ce ar fi ajuns documente interesante la DNA București. Cert este că cele două consilii județene (Satu Mare și Tulcea) sunt controlate de baroni ai PSD iar patronul firmei Tehnic Asist Botoșani este și el PSD-ist provenit din localitatea Mihai Eminescu din județul Botoșani. Firma lui Vlas a construit în municipiul Tulcea o fabrică de asfalt pentru asfaltarea pistelor aeroportului pe un teren atribuit, în condiții nu tocmai ortodoxe, de administrația locală din Tulcea. Tulcenii au început să protesteze împotriva amplasării stației de asfalt în imediata vecinătatea locuințelor din acest oraș. Ei spun că acordarea autorizației de mediu s-ar fi făcut fără un bilanț de mediu care ar fi obligatoriu datorită amplasării unei surse de poluare necuantificată în vecinătatea locuințelor și a Rezervației Biosferei Delta Dunării.
Suspiciuni de corupție ar fi și în privința acordării contractului de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea aeroportului din Tulcea unei firme care aparține unui lider liberal local. Azi, la sediul Consiliului Județean Tulcea a fost mare agitație când s-a aflat că se efectuează percheziții la Consiliul Județean Satu Mare și la  sediul din Satu Mare al firmei Tehnic Asist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu