sâmbătă, 19 septembrie 2015

De ce nu anchetează DNA planul de asasinare a Alinei Bica?

Lumea Justiției a dezvăluit un document halucinant care e în măsură să ne arate superficialitatea de care dă dovadă procurorul Gheorghe Popovici, șeful Secției I a DNA. Conform documentului respectiv, în timpul audierilor în dosarul Bica, Ionuț Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica, șefă DIICOT, a declarat, cu lux de amănunte, că doi deputați PSD s-au întâlnit la hotelul unui om de afaceri din Constanța și au pus la cale un plan de asasinare a șefei DIICOT Alina Bica. Mihăilescu i-a declarat procurorului Popovici că de presupusul asasinat ar fi aflat și Ovidiu Tender care i-ar fi contactat pe cei doi parlamentari PSD și i-ar fi determinat să nu întreprindă nimic fără știrea sa.
Informațiile furnizate de Mihăilescu procurorului Popovici sunt de gravitate maximă chiar dacă Alina Bică a intrat în atenția procurorilor pentru presupuse fapte de corupție. Acțiunea parlamentarilor este una de tip mafiot și ar trebui să primească o ripostă fermă. Spusele lui Mihăilescu trebuiesc verificate de anchetatori iar dacă se confirmă cei vinovați să fie trimiși după gratii, dacă nu, DNA trebuie să spună că Mihăilescu bate câmpii. Cert e că acest caz nu trebuie lăsat în coadă de pește cum îi place procurorului Popovici datorită superficialității care, se pare, că-l caracterizează.
Gheorghe Popovici a mai dat dovadă de superficialitate în cariera sa de procuror criminalist la parchetul din Tulcea. În cazul unui omor cu două victime produs în zona Dunavăț, în Delta Dunării, procurorul Popovici a ignorat prevederile codului de procedură penală în caz de omor și nu s-a deplasat la locul omorului și nici la morga spitalului pentru a participa la investigarea cadavrelor. Astfel a lăsat cale liberă unor polițiști corupți și unui medic legist care au transformat omorul în accident naval, iar autorii omorului dezvăluiți de martori au fost scoși basma curată.
Rudele victimelor au reclamat la Parchetul General faptele procurorului Popovici dar ancheta preluată de Parchetul General a fost mușamalizată de procurorul Horia Valentin Șelaru, acum judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție.  magistratul care a băgat-o de mai multe ori în arest pe Alina Bica la solicitarea procurorului DNA Gheorghe Popovici.

Un comentariu: