vineri, 21 iulie 2017

De ce a trecut ARBDD la SGG
Dragnea vrea cazinouri pe grindurile sălbatice din Deltă

Mutarea Administrației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din subordinea Ministerului Mediului la Secretariatul General al Guvernului (SGG) prin ordonanță de Guvern, în prima ședință a Guvernului Tudose, nu a făcut valuri în rândul ONG-iștilor care consumă sume uriașe de bani publici pentru protecția mediului și nici în presă. Mulți au zis că tot un drac e și dacă ARBDD se subordonează la Ministerul Mediului și dacă e la SGG și au decis să tacă mâlc sau au fost constrânși să nu protesteze.
Această mutare surpriză s-a produs din ordinul lui Liviu Dragnea și face parte dintr-un plan mai amplu de șmenuirea domeniului public aflat sub protecție ecologică din Deltă. O primă miză ar fi că deciziile privind utilizarea ilegală a patrimoniului natural protejat al Deltei se pot lua mai rapid și în surdina la SGG, unde Dragnea îl are pe fidelul său prieten din Teleorman Busuioc, secretar general al Guvernului. De exemplu, sunt pregătite proiecte în multe zone strict protejate din Deltă, susținute vehement de primarii PSD din Deltă, care prevăd transferul unor terenuri din zonele strict protejate în cele de interes economic și compensarea acest suprafețe cu altele care nu au faună sau floră strict protejate. După ce terenurile transferate din perimetrele strict protejate și obținerea statutului de zonă economică, prin hotărâre de Guvern, se dă cale liberă construcțiilor turistice în zonele sălbatice ale Deltei.
Că Dragnea și aliații săi din PSD au pus la punct, cu mult timp înainte, a unui plan laborios în privința luării în stăpânire a grindurilor sălbatice ale Deltei o dovedește o inițiativă legislativă promovată de senatorul Șerban Nicolae în care sunt prevăzute aprobarea prin lege a construirii unor cazinouri și alte edificii turistice pe grindurile din Deltă și în zonele de luncă ale Dunării. Cei care ar urma să investească pe acele grinduri, conform proiectului de lege scris de Șerban Nicolae, vor fi scutiți de la plata taxelor și impozitelor. Evident, de aceste prevederi de lege vor beneficia și firmele lui Liviu Dragnea care au în administrare terenurile piscicole din Teleorman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu