luni, 28 martie 2016

ARBDD -cuib de braconieri?!

Au trecut doar câteva zile de la prinderea în flagrant la braconat, de către procurori, a doi angajați ai Corpului Unic de Control al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării și un incident asemănător a avut loc în zona Murighiol. De data asta, constatarea braconajului piscicol  comis de alți doi angajați ai Corpului de Control ARBDD  a făcut-o polițiștii de frontieră. Un echipaj al Poliției de Frontieră Tulcea a interceptat pe brațul Sf. Gheorghe al Dunării o navă de inspecție a Corpului de Control ARBDD la bordul căreia au fost găsite zeci de kilograme de scrumbie. Inspectorul Corpului de Control Vasile Crivăț s-a opus inițial controlului, pe motiv că Poliția de Frontieră nu ar avea competență să controleze navele ARBDD aflate în misiune. În cele din urmă, polițiștii de frontieră l-au ”îmblânzit” pe Crivăț, au confiscat scrumbia găsită fără acte de proveniență la bordul șalupei ARBDD și au întocmit un dosar penal pentru fapte de braconaj.
În urma acestor evenimente, Doru Moscu,  directorul Corpului Unic de Control ARBDD, a fost convocat de urgență la Ministerul Mediului pentru a da explicații ministrului Cristina Pașca Palmer. Chemarea la ordin a directorului Moscu pare să aibe legătură cu declarația lui Doru Moscu în fața ministrului mediului după primul scandal,  potrivit căreia în dosarul anterior de braconaj instrumentat de procurori nu agenții ARBDD ar fi braconat, ci polițiștii de frontieră care, în realitate doar îl însoțeau pe procurorul care a confiscat din barca ARBDD peștele braconat.
Sunt voci care spun că polițiștii de frontieră din Tulcea, acuzați de braconaj pe nedrept de directorul Moscu, vor să demonstreze că la Corpul Unic de Control ARBDD ar exista un veritabil cuib de braconieri. Mai trebuie spus că inspectorul ARBDD Vasile Crivăț, implicat în ultimul caz de braconaj, a lucrat în Poliția de Frontieră de unde a fost demis imputându-i-se inclusiv fapte de braconaj. Crivăț a fost angajat recent de directorul Moscu având ca sarcină de serviciu combaterea braconajului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu