miercuri, 11 februarie 2015

Baronul PSD Teo vrea șef fidel la IPJ Tulcea

Teo, baronul șef al PSD Tulcea și al Consiliului Județean Tulcea, i-a pus gând rău lui Viorel Oltu șeful IPJ Tulcea. Teo, pe numele său Horia Teodorescu, prieten bun cu premierul Victor Ponta și cu potentul Liviu Dragnea, a demarat procedurile de schimbare din funcție a comisarului șef Oltu. Motivul oficial ar fi faptul că IPJ Tulcea nu ar avea performanțe polițienești. Un alt motiv ar fi că Oltu a fost numit inspector șef de Guvernul Boc la propunerea lui Victor Tarhon, la acea vreme, președinte al PDL Tulcea.
Deocamdată, comisarul șef Oltu are susținerea chestorului Tobă, șeful IGPR. Pentru  a-l convinge pe Tobă să-l lase din brațe pe Oltu, oamenii lui Teo au difuzat zilele trecute un filmuleț de la o nuntă în care actualul șef al IJP Tulcea ar dansa prea cu foc împreună cu niște oameni de afaceri, inclusiv cu un fin al lui Oltu, om de afaceri pe care PSD-iștii tulceni nu-l au la suflet că e prieten cu primarul portocaliu al Tulcei Constantin Hogea. Filmul respectiv a fost difuzat cu ani în urmă de o televiziune națională iar Oltu nu a pățit atunci nimic.
Adevăratul motiv de supărare a lui Teo pe șeful poliției județene este că oamenii din subordinea lui Oltu ar ancheta niște fapte de corupție care-l vizează pe șeful CJ Tulcea și nu ar fi fost anunțat înainte de a ridica documente care-l incriminează. Ar fi vorba de niște contracte de achiziții publice ale CJ Tulcea cu firme din alte județe.
 Rămâne de văzut dacă potentul Teo va reuși să impună șef la IPJ Tulcea un polițist capabil să oprească ancheta penală de la CJ Tulcea care-i dă frisoane. Se pare că documentele care l-ar încrimina pe Teo ar fi ajuns deja la procurorii anticorupție.
Cert este că Teo a început discuțiile cu niște polițiști pentru a convinge un ofițer de încredere să accepte postul deținut încă de Viorel Oltu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu